Gerul se înmoaie. Când vor reveni temperaturile de primăvară

Publicitate

Meteorologii au emis prognoza pentru starea vremii, valabilă până pe data de 4 februarie. Astfel, în zona județului Dâmbovița, după o ușoară scădere a valorilor termice diurne, vremea se va încălzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge în jurul datei de 2 februarie, când vor fi 10…11 grade.

În următoarele două zile regimul termic diurn va fi în scădere ușoară. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, cele mai reci nopți vor fi până pe 26 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -9 grade și pe arii restrânse va fi ger, iar cele mai calde, între 2 și 4 februarie când media va fi ușor pozitivă. Din data de 2 februarie, se vor semala din nou precipitații, în restul intervalului condițiile fiind reduse.

La munte, vremea va fi rece, în special până pe 26 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la începutul lunii viitoare (3-4 februarie), temperaturile diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!