”Gară pe drumul Marii Uniri” și la Târgoviște

Publicitate

Vineri, 1 septembrie 2017, de la ora 13.00, la parterul Muzeului de Istorie din Târgoviște, va avea loc vernisajul expoziției ”Gară pe drumul Marii Uniri”. Proiectul pune în lumină importantul rol al căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial, printr-o expoziție fotodocumentară itinerantă care poposește și la Târgoviște între 1 și 9 septembrie 2017.

Expoziția de la Târgoviște prezintă, în premieră, imagini care ilustrează tradiția militară a orașului și imagini de o mare însemnătate pentru istoria feroviară legate de construcția căii ferate ce leagă Târgoviște de București. Acest tronson, inaugurat în 1894, realizat de către Regimentul I Geniu al armatei Române, într-o vreme în care dezvoltarea rețelei feroviare era realizată prin concesionari străini. În privința Dâmboviței și a contribuției sale, amintim numai faptul că, în timpul Primului Război Mondial, Regimentul III Dâmbovița nr. 22 a primit Ordinul “Mihai Viteazul” pentru vitejia sa din campania din Transilvania din 1916, dar și pentru bărbăția soldaților săi în timpul marilor bătălii de la Mărăști, Oituz si Mărășești din vara anului1917.
Proiectul ”Gară pe drumul Marii Uniri” este organizat de Asociația DAR DEVELOPMENT, în parteneriat cu Departamentul Centenar al Guvernului României. Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT, va fi prezentă la Târgoviște pentru a dezvălui publicului aspect mai puțin cunoscute, relevate de studierea arhivelor și colecțiilor de fotografii ale instituțiilor implicate în proiect.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele