Forajele geotehnice la Drumul Expres Găești – Ploiești, aproape de start! Prima zonă în care vor debuta lucrările

Publicitate

Lucrările la forajele geotehnice pentru proiectul Drumului Expres Ploiești – Găești ar putea debuta în cel mai scurt timp. Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a transmis că în luna martie vor începe studiile geotehnice la viitoarea șosea care va lega județul Dâmbovița de județul Prahova.

Acesta a precizat că pentru început vor începe lucrările forajelor în zona Dragodana.

,,Din punct de vedere al pregătirii proiectelor importante vă pot spune că pe proiectul Drumului Expres Ploiești – Găești, în luna martie, o să înceapă lucrările forajelor geotehnice din zona Dragodana. Deci practic și acest proiect important merge mai departe cu realizarea studiului de fezabilitate, reintră în grafic și sperăm noi că până la sfârșitul verii să putem bifa această activitate importantă, de realizare a studiile geotehnice”, a transmis Ionuț Săvoiu, potrivit economedia.ro.

Traseul final al drumului a fost aprobat în luna februarie a anului trecut în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Acesta prevede 81,5 km lungime traseu, 7 km drum de legătură cu DN72, 46 structuri (poduri și pasaje) și 9 noduri rutiere: la autostrada A1, km 0+000; la DN7, km 7+850; la DN72, km 12+285; la DJ 702B, km 30+450; la DN71, km 38+860; la DN72, km 46+850; legătura cu DN72, km 67+374; la DN1A, km 74+000 și la autostrada A3, km 80+440, care va asigura conexiunea și cu Centura Ploieștiului.

În județul Dâmbovița, drumul expres trece prin localitățile Crângurile, Petreşti, Găeşti, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comişani, Gura Ocniței, Bucşani, I.L. Caragiale, Dărmăneşti, Vlădeni, iar în Prahova – prin Măneşti, Filipeştii de Târg, Cocorăştii Colț, Târgşoru Vechi, Brazi, Bărcăneşti, Ploiești.

Vă reamintim că valoarea estimată a întregului proiect este de aproximativ 615 milioane de euro (TVA inclus).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!