Fiica unui fost fotbalist, mare speranță a handbalului dâmbovițean! La 13 ani a ajuns la Centrul Național de Excelență de la Brașov

Publicitate

Speranțele handbalului dâmbovițean sunt tot mai căutate de centrele de excelență din țară. Una dintre micuțele handbaliste târgoviștene care a ajuns în această vară la o astfel de academie este Izabela Maria Gânju (13 ani).

Aceasta a fost achiziționată de Centrul Național de Excelență Brașov, de la CSȘ Târgoviște, după ce a fost remarcată de antrenorul Cezar Hanțău, la turneul final al Campionatului Național pentru junioare IV, desfășurat la Baia Mare. La noua echipă Izabela va fi antrenată de Mihaela Tivadar, fostă componentă a echipei naționale a României. Noua componentă a centrului de la Brașov a început handbalul la CSȘ Târgoviște, la vârsta de 9 ani, sub îndrumarea lui Adrian Apostol, după ce a fost observată la competițiile școlare de Octav Constantinescu. Poate juca atât inter stânga, cât și extremă stânga. Până acum a jucat doar la CSȘ Târgoviște, iar anul acesta a terminat cu formația dâmbovițeană pe locul 5 la turneul final al Campionatului Național destinat junioarelor IV.

Își moștenește tatăl

Izabela  este fiica fostului fotbalist Sorin Gânju. Gena sportivă o moștenește de la tatăul său, care a jucat mai multe sezoane la nivel național, la echipe precum Cimentul Fieni, Alpan Șotânga, Juventus București, Urban Titu, Chindia Târgoviște și Viitorul Pucioasa. Plecarea fiicei la Brașov l-a bucurat enorm de mult pe fostul fotbalist. “Nu nu așteptam să ajungă atât de repede la Centrul de Excelență. M-am bucurat  mult când am văzut acest lucru. Eu credeam că poate ajunge acolo pe la 14-15 ani, dar este foarte bine că ajuns de acum. Tot timpul ea e dornică de performanță și Brașovul i se potrivește perfect. Pe plan sportiv mă moștenește, dar îmi doresc să ajungă mult mai sus decât am făcut-o eu. Am încredere în ea că poate ajuge la cel mai înalt nivel”, ne-a declarat Sorin Gânju.

Adrian Apostol: “Are calități extraordinare”

Încredere deplină în micuța sportivă are și Adrian Apostol, fostul antrenor de la CSȘ Târgoviște. Acesta o vede ca fiind un talent extraordinar care va avea multe de spus în viitorul apropiat, la fel ca Ana Zidăroiu, o altă sportivă de la CSȘ Târgoviște, care a ajuns în această vară la Centrul Național de Excelență de la Brașov. “Mă așteptam ca Izabela să plece. Am avut tot timpul semnale că e monitorizată atent de brașoveni. Va ajunge sus în curând. Are calități extraordinare. Este stângace și o copilă extrem de talentată. Cred că la vârsta sa este cea mai bună din țară. De asemenea, Ana este în primele trei în țară la vârsta sa. Sunt două fete care vor avea multe de spus în handbal în cel mai scurt timp”, s-a exprimat Adrian Apostal. Tot în această vară, de la CSȘ Târgoviște a mai plecat la Brașov și Diana Petrea, ce activat la echipa de junioare III a clubului dâmbovițean.

Convocate la o selecție a naționalei de cadeți a României

Izabela Gânju și Ana Zidăroiu au intrat rapid în vizorul echipei naționale de cadeți a României. Prestațiile bune din ultimul timp le-au dus pe cele două jucătoare să meargă, la Râmnicu Vâlcea, la o selecție a lotului național de cadeți, în perioada 1-11 august. Alături de Izabela și Ana se va afla  o altă dâmbovițeancă, Dalia Stângă, care activează la CSȘ Târgoviște. Așadar, viitorul handbalului feminin dâmbovițean sună bine și există premise tot mai mari să vedem o altă jucătoare în Liga Națională, după Andreea Stângă, jucătoare la HC Zalău.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!