Femeie în vârstă de 55 de ani a crezut că dă banii pe un lanţişor de aur

Publicitate

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:
Fiţi prudenţi! Nu deveniţi victime ale înşelăciunilor!

Pe 04 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizaţi de o femeie de 55 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelată.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 17 iunie a.c., persoana vătămată ar fi achiziționat de la un tânăr un lănţişor de culoare galbenă, despre care acesta susținea că este din aur, în schimbul sumei de 500 de lei.

Ulterior, întrucât nu a verificat autenticitatea bijuteriei înainte de a o cumpăra, victima a constatat că a fost înșelată. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

Nu acordaţi încredere persoanelor care vă abordează pe stradă cu diverse probleme sau pentru a vă oferi chilipiruri.

Refuzaţi ofertele ad-hoc şi ţineţi cont de faptul că achiziţionarea bijuteriilor se face din magazine specializate care garantează pentru autenticitatea bunurilor de valoare cumpărate.

Propuneţi vânzătorilor verificarea bijuteriilor oferite la o casă de amanet autorizată sau la o bijuterie (veți constata că aceștia, subit, nu îşi vor mai dori tranzacţia).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!