Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Publicitate

Dacă până în prezent, cozile care se formau la comisiile de evaluare erau de-a dreptul interminabile, începând cu această lună, Guvernul a decis să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilități.

Prin urmare, a fost adoptat un proiect de lege prin care cei în cauză sunt scutiți de timpul pe care erau nevoiți sa îl petreacă așteptând la ghișee. La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgenta pentru modificarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Această modificare va aduce o serie de beneficii persoanelor cu dizabilități.

Pentru reînnoirea unui certificat de handicap, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să aștepte ore în șir la ghișeele instituției, ci vor primi din oficiu prestația sociala și nu vor mai fi obligate să depună o cerere în acest sens.

Totodată, peste 5000 de persoane cu handicap grav psihic și mintal  vor beneficia de scutire la plata contribuției datorate pentru adulții cu handicap din centrele rezidențiale.

Elena Barbu

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!