Evenimente de suflet la Târgoviște. Solidaritate și încurajări pentru copiii cu Sindrom Down și părinții lor

Publicitate

Ziua Mondială a Sindromului Down, 21 martie, va fi marcată la Târgoviște de primărie prin Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom ”Down Sfânta Maria” şi Centrul de Zi pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcției de Asistenţă Socială.

În după amiaza de 20 martie, între orele 09:00 – 14:00, la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, a avut loc Festivalul ”Lumea copiilor”, organizat în scop caritabil, aflat la a  IV-a ediție. Coorganizatori sunt Grădiniţa Nr.3 Târgovişte, cu structura arondată – Grădinița „Carmen Sylva” şi Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște. Festivalul caritabil “Lumea Copiilor” s-a bucurat de prezența unui număr foarte mare de copii care au dat adevărate reprezentații artistice. ”Dincolo de scopul concret al evenimentului, se remarcă mesajul de solidaritate și de încurajare transmis copiilor diagnosticaţi cu sindrom Down sau autism, dar și părinților acestora”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Joi 21 martie, între orele 12:00 – 15:00, în Piața Tricolorului, va avea loc o acţiune care își propune creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la Sindromul Down prin modalități care să asigure integrarea facilă în societate a copiilor care suferă de această maladie.

Evenimentul va cuprinde și îmbrățisări oferite trecătorilor de acești copii speciali, ateliere tematice (pictură, confecționare obiecte, desen pe asfalt), personaje de poveste, muzică, baloane de săpun, baloane cu heliu.

Parteneri în cadrul acestor activități sunt DGASPC Dâmbovița, Arhiepiscopia Târgoviște, Crucea Roșie – filiala Dâmbovița, Școala Gimnazială „Coresi” și Grădinița Nr. 3.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!