Evenimente culturale și surprize, de Ziua Europei, în Dâmbovița. 9 mai, zi cu triplă semnificație pentru România

Publicitate

Duminică, 9 Mai, Ziua Europei, sărbătorită în Dâmbovița prin evenimente culturale, organizate sub egida Consiliului Județean!

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, bijuterie arhitecturală moștenire de la domnitorul Constantin Brâncoveanu, reabilitată și readusă la viață anii trecuți prin fonduri europene, va găzdui ceremonialul schimbului de gardă, așa cum se petrecea în secolul al XVII-lea. ”Străjerii și domnițele vor primi turiștii, dar vor și pune în scenă o zi din viața Palatului Brâncovenesc”, a dezvăluit președintele CJD, Corneliu Ștefan.

De asemenea, ca de fiecare dată în ultimii ani, cu excepția lui 2020, marcat de debutul pandemiei de COVID0-19, Orchestra Simfonică „Muntenia” va încânta participanții la evenimentele dedicate Zilei Europei cu un recital al celor mai frumoase opere ale clasicilor muzicii simfonice.

Evenimentele de la Potlogi vor debuta la ora 13.00.

”Ziua se va încheia cu o surpriză, de data aceasta în Târgoviște, în Piața Tricolorului!  Pe 9 Mai, vă aștept să sărbătorim împreună Ziua Europei”, a mai transmis șeful administrației județene.

Este vorba despre un Flash mob, urmat de un concert susținut de Corala Appassionato și de membri ai Orchestrei Simfonice ”Muntenia”.

Acestea vor fi găzduite de Piața Tricolorului și vor începe la ora 17.00.

Vă reamintim că ziua de 9 mai are o triplă semnificație pentru România. Astfel, 9 mai 1877 a fost ziua când a avut loc proclamarea Independenţei de stat a României, apoi 9 mai 1945 a fost desemnată ca Ziua Victoriei aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial împotriva Germaniei naziste şi 9 mai 1985, ziua când liderii Uniunii Europene au decis ca pe această dată să fie sărbătorită Ziua Europei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!