Evaluări naționale. Acum, emoții pentru elevii de clasa a IV-a

Publicitate

O nouă săptămână, noi emoții! De data asta pentru elevii de clasa a IV-a. Aceștia încep de marți examenele de evaluare a competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar. Zeci de mii de copii din România vor susține evaluările naționale marți, 15 mai – la limba română, matematică – 16 mai și, în județele unde este cazul, la limba maternă (17 mai).

Săptămâna trecută au susținut evaluările naționale elevii de clasa a II-a, iar elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Ele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!