Evaluare națională fără nicio medie de 10 în Dâmbovița. Cine sunt elevii de top din judeţ

Publicitate

Au fost afișate rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională, rezultate care au o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. Procentul elevilor care au obținut o medie mai mare de 5 a fost mai mic decât anul trecut, însă se poate intra la un liceu și cu o medie de 2.

20 de elevi dâmbovițeni au obținut note și, implicit medii, foarte mari, însă pe județ nu s-a înregistrat nicio medie de 10 curat.

Procentul dâmbovițean al mediilor peste 5 este de 65,8%, ceea ce situează județul pe la mijlocul clasamentului județelor din țară.

Primii trei elevi din top sunt: Constantinescu Andrada (Colegiul Vladimir Streinu Găești: 10 la Română și 9.90 la Matematică), Chivu Robert (Școala Coresi Târgoviște: 9.90 la Română și 10 la Matematică) și Mihai Alexia (Școla Coresi Târgoviște: 9.90 Română, 10 la Matematică).

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 19 iunie, între orele 14 și 19 s-au depus contestaţiile. Pe 23 iunie, se vor cunoaște rezultatele finale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!