Elevii dintr-a XII-a încep Bac-ul din februarie. Modele de subiecte pe site-ul MEN

Publicitate

Elevii de clasa a XII-a care vor participa în acest an la examenul național de Bacalaureat au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației  căreia îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen.

De anul acesta, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat va începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va continua și pe 13 februarie, iar apoi astfel: în zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise vor avea loc la finalul lunii iunie, deci Bacalaureatul va fi ”spart” în două etape.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!