Două ședințe extraordinare de îndată la CJ Dâmbovița. Ce sume primesc primăriile pentru lupta cu COVID-19

Publicitate

Două ședințe extraordinare de îndată au avut loc astăzi, 7 aprilie 2020, la Consiliul Județean Dâmbovița.

Printr-un comunicat de presă, Biroul Comunicare al Consiliului Județean Dâmbovița a adus lămuriri suplimentare:

Grupul consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat (PSD) – Organizația Județeană Dâmbovița a convocat, începând cu ora 9:00, o ședință extraordinară de îndată, având pe ordinea zi următoarele: 1. Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, în vederea alimentării Fondului de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale; 2. Proiect de hotărâre privind alocarea sumelor din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale către UAT-urile din Județul Dâmbovița, în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației din Județul Dâmbovița.

Pentru primul proiect de hotărâre, aparatul de specialitate al Consiliului Județean Dâmbovița, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, a întocmit materialele necesare prezentării, susținerii și dezbaterii în vederea aprobării în forma și structura prezentată de Grupul PSD. În timpul dezbaterii, acest proiect de hotărâre a suferit o modificare în titlu, în sensul că Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale se suplimentează cu sumele neangajate și neutilizate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.

Al doilea proiect de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi deoarece nu întrunea condițiile de legalitate, în baza prevederilor art. 36 alin. 1 din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, modificată și completată, în sensul că repartizarea sumelor din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale se face la inițiativa ordonatorului principal de credite, cu aprobarea consiliului județean, așadar nu a acelora care au inițiat ședința de astăzi.

Pentru a aduce la îndeplinire propunerea grupului de consilieri PSD și respectând prevederile legale în vigoare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a convocat o ședință extraordinară de îndată, la ora 10:45, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.

Acest proiect a fost aprobat și prin el s-au validat două dispoziții emise anterior – referitoare la alocarea sumei de 250.000 lei pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, precum și 40.000 lei pentru UAT Corbii Mari, dar și repartizarea sumei de 250.000 lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale către UAT Pucioasa și UAT Moreni, în vederea susținerii spitalelor aflate în subordinea acestora, ce sunt cuprinse în Programul de Combatere COVID-19 (spitale-suport).

În plus, s-a identificat și aprobat ca suma de 750.000 lei, din același fond de rezervă, să fie repartizată, prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, tuturor UAT-urilor care vor întâmpina dificultăți pe fondul pandemiei de COVID-19 și care vor face solicitări pentru a depăși această situație dificilă și, totodată, pentru protejarea sănătății locuitorilor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!