Dosar penal pentru un bărbat din Voinești care comercializa ilegal produse din clasa raticidelor și biocidelor

Publicitate

Un bărbat din localitatea Voinești s-a ales cu dosar penal  pentru că a pus în pericol sănătatea publică, după ce a comercializat fără  drept substanțe toxice din clasa biocidelor și a raticidelor.

Conform unei informări IPJ Dâmbovița, acesta a fost depistat în urma unui control efectuat, la societatea comercială pe care o administrează, de către reprezentanți DSP, DSVSA Dâmbovița și polițiști specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase.

“La data de 14 ianuarie a.c., în urma unui control efectuat la o societate comercială, de pe raza localității Voinești, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat că un bărbat ar fi efectuat operațiuni cu produse biocide și raticide fără ca societatea să aibă înscris codul de Clasificare a Activităților din Economia Națională, necesar derulării unor astfel de operațiuni.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “producere, deținere, precum și orice operațiune privind circulația produselor ori substanțelor toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conțin astfel de substanțe ori experimentarea produselor sau substanțelor toxice, fără drept”, faptă prevăzută de art. 359 alin. 1 din Codul Penal.

La activitatea de verificare au participat și reprezentanții D.S.P și de la D.S.V.S.A Dâmbovia”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!