Doi turişti, prinşi de viscol în Bucegi. Au intervenit jandarmii montani dâmboviţeni | VIDEO

Publicitate

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au fost solicitați, luni seară, în jurul orei 21.00 să intervină în sprijinul a două persoane rămase înzăpezite cu autoturismul pe drumul ce face legătura între zonele Dichiu și Piatra Arsă.

Turiștii, soț și soție din Galați intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Piatra Arsă. La un moment dat nu au mai putut continua deplasarea cu autoturismul, din cauza viscolului puternic și a zăpezii depuse pe drumul principal. Jandarmii montani au intervenit și i-au condus pe turiști, nevătămați pe jos aproximativ 1 km și apoi cu autospeciala din dotare până la un loc de cazare din zona Dichiu, unde au rămas peste noapte.
Autoturismul înzăpezit urmează să fie scos cu sprijunul lucrătorilor de la deszăpezire, în cursul zilei de astăzi. Acțiunea s-a încheiat după 2 ore.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE,
RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL 
AL IJJ DÂMBOVIŢA

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!