Doi minori au furat o maşină plină cu alimente pentru o pomenire. Au fost prinşi de poliţia de frontieră după o cursă nebună

Sursă foto: botosaneanul.ro
Publicitate

Ştefan Khalil
Doi minori  din Botoșani au furat o mașină în care se aflau alimente, care urmau să ajungă la o slujbă de pomenire. Pe 21 aprilie. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, în timpul unei misiuni a efectuat semnale regulamentare pentru oprirea un autovehicul, marca Opel, care era înmatriculat în România.

În primă fază, șoferul mașinii a încetinit și a oprit mașina. În momentul în care a ajuns în dreptul agenților de la frontieră, tânărul a apặsat tare pedala de accelerație și a gonit cu mașina cât de departe a putut. Polițiștii i-au urmărit pe cei doi tineri cu semnalele acustice și cele luminoase în funcțiune. După 700 de metri, cei doi hoți au fost prinși de polițiști și obligați să se dea jos din mașină. După verificarea actelor celor doi tineri, a fost constatat că cei doi sunt minori și au fost duși împreună cu autoturismul la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pentru a cerceta și stabili situație în cauză.

După mai multe verificări, a fost constatat că cei doi tineri erau domiciliați pe rază județului Botoșani și că autoturismul pe care îl conduceau a fost declarat furat în dimineața acelei zile. În jurul orei 12, patru agenți de poliție, împreună cu proprietarul mașinii, Costache L. s-au prezentat la sediul IPJ Botoșani. Mașina a fost furată din curtea aceastuia și în ea se aflau alimente care urmau să ajungă la o slujba de pomenire.

Autoturismul, precum și documentele acestuia, au fost returnate păgubitului, la fel și bunurile din acesta. Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!