Doi elevi din Târgoviște, depistați cu COVID-19, după redeschiderea școlilor

Publicitate

În județul Dâmbovița, de la redeschiderea școlilor (8 februarie) și până acum au fost confirmate 2 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor. Este vorba despre doi copii din cadrul liceelor târgoviștene.

Primul caz a fost descoperit la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, la un elev de clasa a II-a. După depistarea acestuia, cursurile la acea clasă au fost suspendate.

Al doilea caz a fost de confirmat la Colegiul Național “Constantin Carabella”, la un elev de clasa a VIII-a, dar aici nu s-a impus măsura suspendării cursurilor.

Ambele cazuri au fost înregistrate joi, 11 februarie.

În schimb, la nivelul instituțiilor de învățământ dâmbovițene până acum,  nu s-a înregistrat niciun caz de COVID în rândul cadrelor didactice.

“De la deschiderea școlilor au fost înregistrate 2 cazuri (elevi). Niciunul de cadre didactice”, a transmis Cătălina Homeghiu, inspector școlar general al județului Dâmbovița.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, până joi după-amiază, au fost confirmați cu puternicul virus 244 de elevi și 329 de angajați. De asemenea, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a afirmat că jumătate dintre elevii confirmați cu COVID-19 după reluarea cursurilor provin din București, Cluj și Arad.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat că sunt doar opt județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!