Dezastru pe piața muncii la două luni de la pandemie. Aproape un milion de contracte de muncă suspendate sau încetate

Publicitate

Alexandra Orțan 

Ministerul Muncii anunță că aproape 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate, potrivit zf.ro.

MMPS susține că luni erau suspendate 578.789 de contracte individuale și 374.183 de contracte erau încetate. Cele mai multe contracte suspendate sunt în industria prelucrătoare, în număr de 154.639, iar încetate, în comerţul cu amănuntul, în număr de 66.992.

MMPS a făcut o serie de precizări cu privire la implicarea Guvernului, șomajul tehnic și depunerea documentelor.

“Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea. Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică”, informează comunicatul MMPS.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!