Deputatul USR Daniel Blaga, după ce a fost inaugurat primul spital pentru copii bolnavi de cancer: ,,Un exemplu că se poate şi în ţara noastră”

Publicitate

#NoiFacemUnSpital a devenit Noi Am Făcut Un Spital, un spital de copii gândit și construit pentru nevoile lor.

#NoiFacemUnSpital este proiectul care a scos la iveală resurse uriașe de empatie, energie, drag de oameni și grijă pentru pacienți, familiile lor și cadrele medicale.

Asociația ”Dăruiește viață” alături de cei 350.000 de donatori și 8000 de companii și de persoanele implicate trup și suflet pentru finalizarea unui proiect de o asemenea anvergură a anunțat că a fost finalizată prima clădire și au fost aprinse luminile din spital, pentru prima dată, în mod simbolic.

În prima clădire, se vor muta doar o parte din secțiile Spitalului Marie Curie. Dar toți copiii bolnavi trebuie să fie tratați în aceleași condiții moderne, astfel că asociația va continua, împreună cu toți cei care vor dori să se alăture acestui proiect, pentru a construi primul campus medical din România.

Așadar, urmează construcția unei a doua clădiri pentru a muta aici toate celelalte specializări ale Spitalului și a oferi aceleași condiții de tratament, dar și transformarea actualei clădiri a Spitalului Marie Curie în spații de cazare, spații de învățare, spații tehnice.

Efortul și pasiunea deosebită pentru acest act caritabil uriaș au fost apreciate și de deputatul USR de Dâmbovița, Daniel Blaga, și el alături de cei care au susținut cu tot ce au putut proiectul și care a transmis: „Dăruiesc viaţă, speranţă şi un spital atât de necesar. Ceea ce părea un vis, aproape imposibil de îndeplinit, a devenit o frumoasă realitate – Asociaţia Dăruieşte Viaţă a reuşit, alături de peste 350 de mii de români şi peste 8000 de companii, să construiască un spital. Şi nu orice spital, ci unul destinat tratării copiilor bolnavi de cancer.

Vorbim despre o clădire impresionantă, dotată ca-n Occident, gândită bine şi realizată pe măsură, cu gândul la pacienţi şi apropiaţii lor, la nevoile medicilor şi ale întreg personalului de aici.

Un exemplu că se poate şi în ţara noastră, dacă se vrea, dacă se munceşte serios, dacă nu se dau licitaţii cu dedicaţii, iar constructorii respectă întocmai totul ca la carte.

Într-un final, câştigăm cu toţii, speranţă de bine, condiţii excelente de tratament pentru cei în suferinţă, normalitate pentru familiile acestora şi mediul de lucru pe care cadrele medicale nu îl găsesc în unităţile spitaliceşti de stat.

Mă înclin în faţa celor două doamne atât de implicate în acest proiect extraordinar, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, rămân alături oricăror astfel de inițiative de bine şi vă îndemn să sprijinim toate proiectele acestei asociaţii care a dovedit că a făcut ce statul român, din păcate, pare că nu vrea şi nu poate. Felicitări, oameni buni!”

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!