De când va funcționa zona metropolitană Moreni. Care sunt localitățile care vor face parte din aceasta

Publicitate

Patru localități vor fi ”absorbite” de municipiul Moreni, urmând a se crea zona metropolitană a celui de-al doilea municipiu din județul nostru!

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a participat la o întâlnire de lucru în vederea înființării Zonei Metropolitane Moreni.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, în Zona Metropolitană Moreni vor fi incluse localitățile Moreni, I. L. Caragiale, Iedera, Gura Ocniței și Ocnița.

Toate procedurile aferente au fost demarcate, astfel încât până la data de 15 februarie 2023 Zona Metropolitană Moreni să devină funcțională.

De asemenea, a fost stabilită o listă de priorități investiționale pentru dezvoltarea și modernizarea zonei, iar primul proiect care va fi depus spre finanțare din fonduri europene este înființarea unei societăți de transport public care să deservească cetățenii zonei metropolitane prin achiziția de microbuze electrice și hibrid.

Zonele metropolitane se înființează pentru următoarele obiective:  sigurarea unei planificări teritoriale integrate și durabile; dezvoltarea infrastructurilor și a obiectivelor de dezvoltare de interes comun care să asigure mobilitatea în cadrul zonei metropolitane; îmbunătățirea, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare; modernizarea, dezvoltarea, interconectarea și creșterea eficienței serviciilor publice; furnizarea în comun a unor servicii publice sau de interes local; dezvoltarea integrată și durabilă a teritoriului tuturor unităților administrativ-teritoriale care compun zona metropolitană; dezvoltarea economică integrată și creșterea competitivității economice; dezvoltarea resurselor umane și a capitalului uman, creșterea ratei de ocupare și combaterea excluziunii și a dezechilibrelor sociale pentru toate categoriile sociale; abordarea integrată a problematicii specifice grupurilor vulnerabile și comunităților marginalizate; diminuarea dezechilibrelor socio-economice în dezvoltarea teritorială; alte obiective care se circumscriu obiectivelor generale ale politicii de dezvoltare metropolitană.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!