DÂMBOVIŢA: Trei angajaţi RAR, reţinuţi în urma percheziţiilor făcute de DGA. În locuinţele lor s-au găsit sume uriaşe de bani

Publicitate

3 funcționari din cadrulul Registrului Auto Român au fost reṭinuṭi în urma perchezițiilor făcute de DGA, iar cel de al 4-lea este cercetat în stare de libertate. Cinci mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare, de către Direcṭia Generală Anticorupṭie Dâmbovița.

Acestea au fost întocmite cu sprijinul lucrătorilor D.G.A, din Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție din Argeș, Prahova, Giurgiu, Telorman și Vâlcea, coordonatete de procurorul de caz, din Parchetul de lângă Tribunalul Dâmbovița. Până în acest moment s-a făcut o percheziție la sediul Registrului Auto Român Dâmbovița, iar celelate 4 la adresele de domiciliu ale suspectiilor. Aceștia sunt toți ingineri ai institutiei auto, RAR.

În timpul perchezițiilor, la 3 dintre aceștia s-au gặsit sume foarte mari de bani. Acestea urcau până la 20.000 de euro, 240.000 lei sau 100.000 de lei. Suspecții au fost reținuți 24 de ore la sediul poliției. Inginerii sunt bănuiți că în perioada aprilie 2017-ianuarie 2018 au primit sume uriașe de bani din partea clienților pentru acordul inspecției tehnice și eliberarea actelor de identificare unor autoturisme, care nu corespundeau condițiilor thencie. Sumele de bani primite de erau de 100 și 500 de lei.

În jurul orei 16:00 s-au terminat perchezițiile. Până la acea oră, clienții veniți cu mașina , care se aflau în interior au fost nevoiți să rămână până la final.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!