Dâmbovița: Trei afgani, descoperiți de polițiști în remorca unui camion

Trei bărbați din Afganistan, cu vârste între 26 și 42 de ani, au fost descoperiți într-un camion, pe raza localității Perșinari. Din primele cercetări ale polițiștilor, se pare că, aceștia sunt refugiați din Grecia și ar fi ajuns în România prin intermediul unei călăuze.

Oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți. Cei trei afgani vor fi carantinați într-un centru, pentru o perioadă de 14 zile, reiese dintr-un comunicat IPJ Dâmbovița.

“Astăzi, 2 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, de un bărbat cu privire la faptul că se află în remorca unui camion, fără a cunoaște direcția de deplasare, fiind cetățean de origine afgană.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat pe drumul județean 721, pe raza localității Perșinari, un ansamblu de vehicule rutier, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, în care se aflau trei persoane, cetățeni afgani, cu vârste între 26 și 42 de ani.

Din primele cercetări, se pare că cei în cauză sunt refugiați din Grecia și ar fi pătruns în țară prin intermediul unei călăuze.

Cele trei persoane urmează să fie carantinate într-un centru, pentru următoarele 14 zile.

Totodată, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, faptă prevăzută de art. 263 din Codul penal, fiind efectuate cercetări în vederea clarificărilor tuturor împrejurărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!