Dâmbovița: O plăcintă de 21 de metri, vedeta Festivalului Dovleacului din comuna Vulcana Pandele

Publicitate

A fost sărbătoare mare în comuna Vulcana Pandele! Astăzi, 14 octombrie, a avut loc o nouă ediție a Festivalului Dovleacului. Ediția din acest an a festivalului, ajunsă la numărul XXI, a fost una cu totul și cu totul specială, iar gazdele evenimentului extrem de harnice!

Atracția inedită din acest an a festivalului a fost realizarea unei plăcinte cu dovleac gigantice, cu o lungime de 21 de metri. Probabil, cea mai mare care a fost gătită vreodată în județul Dâmbovița. Pe lângă plăcinta imensă, festivalul din Vulcana Pandele s-a mai caracterizat prin joc, distracție și voie bună. În programul gândit de organizatori au existat un târg al producătorilor din comună și împrejurimi, atelier de pictat dovleci, spectacol de muzică populară și dansuri populare din zona Munteniei.

„Muzică, joc și voie bună la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Dovleacului. Plăcinta cu dovleac a măsurat anul acesta 21 m și a fost așteptată cu nerăbdare de cei prezenți. Mulțumim tuturor celor care au participat! Vă așteptăm și anul viitor!”, a transmis primarul comunei Vulcana Pandele, Radu Vasile. Organizatorii evenimentului au fost Primăria Comunei Vulcana Pandele și reprezentanții Căminului Cultural „Izvor de Apă Vie”.

La eveniment au fost prezent și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a transmis un mesaj sugestiv gospodinelor din localitate care au lucrat de zor în ultimele zile la realizarea plăcintei enorme.

„Astăzi, când o sărbătorim pe Sfânta Parascheva, am avut plăcerea de a participa la zilele comunelor Valea Lungă și Slobozia Moară, dar și la Festivalul Plăcintelor de la Cândești și Festivalul Dovleacului de la Vulcana Pandele. Știm cu toții cât de așteptate sunt aceste momente de comunitățile noastre. După o primăvară și o vară pline de muncă, oamenii de aici merită cu prisosință câteva ore de relaxare pentru a se bucura de rezultatele eforturilor lor alături de cei dragi.

Mă bucură și faptul că festivitățile din cele patru comune au adus împreună toate generațiile, astfel de evenimente strângând și mai mult legăturile dintre noi. Gospodinele din Cândești și Vulcana Pandele s-au întrecut pe ele însele și ne-au demonstrat de ce plăcintele rămân unele dintre cele mai apreciate preparate și astăzi.

În încheiere, urez tuturor un sincer „La Mulți Ani”, iar Sfânta Parascheva să ne vegheze casele și familiile! Felicitări organizatorilor!”, a transmis Șeful județului Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!