DÂMBOVIȚA: Lacul Bolboci ar putea deveni zonă de agrement

DCIM104GOPROG0270838.
Publicitate

Lacul Bolboci, una dintre cele mai pitorești și spectaculoase zone montane din Dâmbovița ar putea, în sfârșit, ajunge la statutul pe care îl merită pentru frumusețea sa deosebită. Recent, aici au ajuns autoritățile județene și locale, împreună cu ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu.

Potrivit senatorului PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, la Bolboci, s-au purtat discuții serioase despre posibilitatea înființării unui punct de agrement pentru ambarcațiuni și a unui punct în care echipe de caiac-canoe să-și desfășoare antrenamentele. ”Vom face o solicitare concretă din partea Consiliului Județean, dublată de solicitări ale Asociației Turistice Padina – Peștera și ale altora care au interes în dezvoltarea activităților de turism în Bucegi”, a declarat fostul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

De menționat că transformarea zonei Bolboci într-una cu statut oficial de agrement ar însemna avantaje economice deosebit de importante pentru turismul dâmbovițean. În momentul de față, loturile olimpice de caiac-canoe se antrenează pe lacul dâmbovițean, însă ”într-o formulă care e doar convenită”,  după cum susține senatorul Adrian Ţuţuianu.

Lacul Bolboci, supranumit “marea din Bucegi”, este un lac de baraj artificial în Masivul Bucegi, pe râul Ialomița.

(sursa foto: Dronestagram)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!