DÂMBOVIŢA: Doi angajatori s-au ales cu dosare penale

Publicitate

Doi angajatoriu din judeţul Dâmboviţa, din domeniile construcţie respective panificaţie, s-au ales cu dosare penale pentru că au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare.

Inspectatorii ITM Dâmboviţa au efecutat în luna iunien 103 controale în domeniul relaţiilor de muncă şi 118 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În domeniul relaţiilor de muncă au fost sancţionaţi 14 angajatori cu avertismente şi amenzi în valoare de 15.000 lei pentru lipsa evidenţei şi plăţii orelor suplimentare, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal).

În urma controalelor privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au fost depistaţi patru angajatori care foloseau forţă de muncă fără norme legale, s-au găsit 23 de persoane fără contracte individuale de muncă, s-au acordat amenzi în valoare de 10.000 lei pentru munca la negru şi s-au întorcmit două dosare penale. În ceea ce priveşte activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuatr 118 controale, şi s-au constatat 177 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate. Au fost sancţionaţi 101 angajatori şi au fost şapte amenzi contravenţionale care totalizează 20.000 lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!