DÂMBOVIȚA: Atenție cum conduceți! Polițiștii au intrat tare în șoferii care nu respectă regulile de circulație. Sute de amenzi. Zeci de șoferi au rămas fără permis

Publicitate

În urma unei acţiuni organizate pe principalele drumuri din judeţ, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost reţinute 53 de permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

La data de 23 mai, în intervalul orar 12.00 – 18.00, poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pe principalele drumuri din judeţ, pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

În urma activităţilor din teren, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat 509 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 130.800 de lei.

Din totalul amenzilor, 127 au fost pentru viteză excesivă, 129 pentru neportul centurii de siguranţă, 30 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 11 pentru defecţiunile tehnice constatate la autovehicule şi 29 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil de către conducătorii auto.

De asemenea, 24 de sancţiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 4 pentru încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi 7 pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul comerţului stradal.

Pentru abaterile comise de pietoni, biciclişti şi căruţaşi, au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale.

Alte 12 amenzi au fost la O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 26 la H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere şi 9 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 53 de permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!