Dâmbovița: Acțiune de amploare a polițiștilor în zona nordică a județului pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Publicitate

Ionuț Parghel

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dâmbovița au oprit, joi, mai multe camioane încărcate cu material lemnos pe raza localității Moroeni.

În urma unei acțiuni de amploare, la care au mai luat parte polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni și reprezentanții Gărzii Forestiere Dâmbovița, s-a verificat dacă TIR-urile transporta în mod legal încărcăturile lemnoase.

La capătul mai multor controale, oamenii legii au constatat că exploatarea s-a făcut în mod legal, fiind vorba de arbori doborâți de vânt, în luna februarie a acestui an.

Conform unui comunicat IPJ Dâmbovița, polițiștii vor continua să acționeze în zona nordică a județului pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silviculturii, cât și pentru sancționarea celor care încalcă prevederile legale în vigoare.

“La data de 9 aprilie polițiștii din Cadrul Serviciului de Ordine Publică în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni  și reprezentanții Gărzii Forestiere Dâmbovița au acționat pentru sancționarea ilegalităților din domeniul silviculturii.

Activitățile desfașurate au constat în verificarea modului în care ocolul silvic exploatează materialul lemnos pe raza localitătii Moroieni. S-a stabilit că exploatarea respectivă vizează doar arborii rupți ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, iar la autovehiculele verificate, care transportau material lemnos din zona respectivă, nu au fost constatate nereguli.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!