Cum va fi vremea în perioada următoare în Dâmboviţa

Vreme... sucită
Publicitate

Debut de an nou călduros și parcă, în loc de iarnă, suntem în plină primăvară.  Potrivit meteorologilor, temperaturile medii diurne, în zona județului Dâmbovița, vor fi în continuare calde, ele se vor încadra de la 11 grade, în prima zi a anului, până la 6…8 grade în intervalul 2 – 6 ianuarie. În zilele de 7 și 8 ianuarie, vremea se va încălzi din nou, astfel încât mediile diurne se vor apropia de 10 grade.

Către finalul primelor două săptămâni din 2018, vremea va intra din nou într-un process ușor de răcire, madia maximelor va fi de 5…6 grade, caracterizând în continuare o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată. În timpul nopților, temperaturile medii nu vor avea variații importante, încadrându-se între -1 și 1 grad, cu cele mai coborâte valori în jurul datei de 6 ianuarie. Prin urmare, atât în timpul nopților, cât și ziua, temperaturile vor caracteriza o vreme caldă pentru prima jumătate a lunii ianuarie. Sub aspectul precipitațiilor, probabilitatea va fi mai ridicată în intervalul 2…4 ianuarie, precum și după mijlocul celei de-a doua săptămâni. În rest, posibilitatea apariției precipitațiilor va fi nesemnificativă.

La munte, este singurul loc unde, în perioada aceasta, vremea mai amintește că suntem, calendaristic, în plină iarnă. În primele 5 zile ale anului, vremea se va răci, astfel că temperaturile medii vor ajunge să fie negative și în timpul zilei. Noaptea, la altitudini mari, valorile termice se vor apropia de pragul gerului (-10 grade). Vor urma însă trei zile în care vremea se va încălzi accentuat, apoi va debuta un nou proces de răcire, care va dura până în jurul datei de 11 ianuarie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză (1-14 ianuarie 2018), nu vor fi variații termice semnificative de la o zi la alta. În timpul zilei temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, iar minimele medii ale nopții vor fi cuprinse, în general, între -10 și -5 grade. În ansamblu, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pe tot parcursul intervalului analizat. Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în intervalele de 2 – 5 și 9 – 14 ianuarie.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!