Cum va fi vremea în Dâmboviţa

Publicitate

În zona județului Dâmbovița, în Muntenia, potrivit meteorologilor, începând din data de 23 octombrie, vremea se va răcori, astfel că media regională a maximelor va fi de 15….17 grade, totuși, chiar dacă pare ciudat după căldurile din ultima perioadă, acestea fiind valori normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor crește, în sensul de ploi la nivel izolat, în aceste zile.

La munte, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 24 – 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6….8 grade, apropiată de valoarea climatologică normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne se vor încadra, în medie, între 2 și 0 grade în ultimele zile ale săptămânii. Probabilitatea pentru precipitații va crește în jurul datei de 23 octombrie, când se pot consemna cantități de precipitații mai importante.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!