Cum se joacă Blackjack și unde putem juca legal în România

Publicitate

Blackjack-ul este un joc de cărți foarte popular în lume, iar în România a început să prindă tot mai mut datorită regulamentului foarte simplu și Payout-ului ridicat pe care îl are la unele cazinouri online. Puteți vedea pe acest site care sunt jocurile cu o rată de câștig chiar de 99%.
Pe platformele de gambling, se poate juca Blackjack în secțiunea Cazino Live (Atlantic City Blackjack, Bonus Blackjack, Double Exposure Blackjack, Blackjack European, Blackjack spaniol, Vegas Downtown Blackjack, Vegas Strip Blackjack etc.), dar și în secțiunea de video jocuri (Blackjack Classic, Lux Blackjack sau Royal Crown Blackjack).
În țara noastră, jocul mai este cunoscut și sub denumirea „21”, cu referire la obiectivul fiecărui jucător: să aibă în față cărți ale căror valori însumate fac 21. Cărțile au valoarea scrisă pe ele până la As. Asul poate avea valoarea 1 sau valoarea 11, în funcție de opțiunea jucătorului. J, Q și K au valoarea 10.
Jucătorul/jucătorii și dealerul primesc câte două cărți la prima mână, iar apoi pot să mai ceară cărți, în încercarea de a obține fix suma 21. Una dintre cele două cărți primite de dealer va rămâne cu fața întoarsă spre masă pe tot parcursul jocului.
Sunt trei posibilități:
1. Dacă jucătorul face un punctaj mai mare de 21, atunci pierde, iar dealerul câștigă indiferent de cărțile pe care le are în mână. De exemplu, jucătorul are în mână un 7 și un 8. Mai cere o carte, iar valoarea acesteia este 10: 7 + 8 + 10 = 25.
2. Dacă jucătorul obține punctajul de 21 din primele două cărți (adică un As și orice carte cu valoarea 10) înseamnă că a făcut Blackjack. De exemplu, jucătorul primește un As și un valet atunci când se împart cărțile.
3. Dacă jucătorul obține valoarea 19, iar dealerul are un punctaj de 20, atunci dealerul câștigă. De obicei, dealerul nu mai cere cărți dacă ajunge la un punctaj de 17.

Așadar, nu este nimic complicat. Dacă nu ați jucat până acum Blackjack, tot ce trebuie să mai știți înainte de a începe este „limbajul de specialitate”. Jucătorul are următoarele opțiuni:
„Hit” – mai cere o carte, în încercarea de a realiza punctajul 21 sau de a se apropia cât mai multe de el. Se obicei, se cere încă o carte când punctajul din mână nu depășește 14;
„Stand” – nu mai cere nicio carte până la finalul jocului, fiind mulțumit cu punctajul avut în acel moment;
„Double” – dublează miza și mai primește o singură carte. La această opțiune se poate apela doar după prima mână;
„Split” – are în mână 2 cărți asemănătoare, iar ele reprezintă baza de pornire pentru două perechi diferite. Miza se dublează, pentru că e pusă pe fiecare pereche. Ca și în cazul lui „double”, la această opțiune se poate apela doar după prima mână;
Este posibil să se facă „split”, apoi „double” pentru una dintre perechi, caz în care miza se triplează.
Unele cazinouri online oferă și opțiunea „surrender”. Dacă jucătorul nu crede că are șanse de câștig în urma împărțirii cărților, el se poate retrage și primește înapoi jumătate din miză.
Se poate și paria pe cărțile pe care le are în mână un jucător de la masă. Iată câteva tipuri de pariuri: jucătorul respectiv să primească o pereche de ași; să primească o pereche de culoare; să primească o pereche mixtă; să primească trei cărți identice să reușească o chintă de culoare sau să primească trei cărți de aceeași culoare.
În România, se poate juca legal Blackjack la orice cazino licențiat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Oferta de jocuri este diversă, iar unele mese live sunt disponibile non-stop.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!