Cum să alegi sicriul pentru ceremonia de înmormântare

Publicitate

Sicriul reprezintă unul dintre cele mai importante elemente din peisajul unei ceremonii de înmormântare, iar astfel alegerea lui ar trebui realizată în mod neapărat cu cât mai multă atenție. Nu poți alege un sicriu oarecare, mai ales dacă îți propui ca persoana decedată să fie condusă pe ultimul drum într-un mod cât mai demn.

Prin urmare, în acest articol am decis să prezentăm câteva sfaturi ce se pot dovedi a fi foarte utile în alegerea sicriului. Astfel, dacă și tu ești în fața acestei decizii și îți dorești să faci o alegere cât mai bună, iată care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont pentru alegerea sicriului:

Materialul folosit pentru construirea sicriului

Unul dintre primele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi un sicriu este materialul din care a fost realizat acesta. Iar asta deoarece sicriele pot fi realizate din numeroase esențe de lemn, iar calitatea diferă de la un material la altul. Plopul, bradul, fagul și stejarul se numără printre cele mai populare opțiuni în acest sens, iar asta deoarece oferă o rezistență superioară, prețul poate fi accesibil iar aspectul nu lasă de dorit.

Astfel, ai putea avea în vedere aceste opțiuni pentru o alegere pe care să nu o regreți mai apoi!

Aspectul acestuia

Un alt detaliu important este legat de aspectul sicriului, detaliu pe care nu îl poți ignora atunci când faci această alegere. Ei bine, nuanțele populare în caz sunt negru, mahon și maro însă vei putea găsi și alte culori, mai ales în funcție de materialul din care a fost realizat sicriul. De asemenea, o opțiune populară este reprezentată de sicriele de culoare albă, acestea fiind folosite în mod special în cazul copiilor dar și a tinerilor necăsătoriți.

De asemenea, aspectul sicriului mai poate fi influențat și de modelul acestuia, deoarece există o varietate destul de bogată chiar și din acest punct de vedere. Fiecare model în parte prezintă anumite particularități de design, iar astfel alegerea o vei face ținând cont mai ales de preferințele familiei persoanei decedate.

Preț

În final, prețul reprezintă detaliu care face diferența. Cel mai probabil ai stabilit deja un buget alocat achiziționării sicriului, iar astfel va trebui să te încadrezi în acest buget pentru a nu fi necesar mai apoi să depui mari eforturi financiare pentru alte cheltuieli. Prin urmare, ar trebui să ai în vedere colaborarea cu o firmă de pompe funebre care practică prețuri cât mai bune, întocmai pentru a nu fi necesare eforturile financiare menționate anterior.

În acest sens, ai putea avea în vedere colaborarea cu Funerare Alexandru, firmă de Servicii Funerare Sector 2. Vei avea la dispoziție o ofertă foarte variată de sicrie la prețuri accesibile și într-o gamă bogată de modele, astfel încât alegerea să fie cât mai ușor de făcut.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru alegerea sicriului. Pune-le în practică și cu siguranță vei putea face o alegere fără prea multe bătăi de cap, ci dimpotrivă, vei merge la sigur făcând cea mai bună alegere cu putință.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!