Cum creezi un spațiu plăcut și confortabil în bucătăria ta

Poză de Andrea Piacquadio pe Pexels.com
Publicitate

Bucătăria nu este doar o cameră în care se pregătesc mâncărurile. Este locul unde toată familia se adună, comunică și își petrece timpul în timp ce gătește. Cu toate acestea, pentru a face bucătăria cât mai confortabilă și funcțională posibil, este necesar să planifici amenajarea sa în prealabil.

Descoperă cum să creezi un spațiu plăcut și primitor în bucătăria ta în cele ce urmează

–       Ia în considerare spațiul și iluminarea

Când vine vorba de planificarea unei bucătării, este primordial să acorzi atenție spațiului disponibil și iluminării. Dimensiunile încăperii sunt fundamentale în determinarea mobilierului potrivit. Este esențial să asiguri un spațiu liber suficient pentru a permite o circulație comodă și pentru a evita aglomerația. De asemenea, iluminarea trebuie să fie bine gândită, asigurându-te că există suficientă lumină pentru activitățile din bucătărie și că aceasta este plăcută pentru ochi.

      Plasează mobilierul și echipamentele electrocasnice strategic

Atunci când planifici spațiul bucătăriei, ar trebui să plasezi mobilierul și echipamentele electrocasnice într-o anumită ordine. De exemplu, nu ar trebui să amplasezi frigiderul lângă cuptor sau aragaz, deoarece acest lucru poate afecta calitatea alimentelor. De asemenea, ar trebui să iei în considerare zonele de preparare, spălare și depozitare a alimentelor. Fiecare zonă ar trebui să aibă propriul său set funcțional de instrumente și să fie ușor accesibilă.

Cum amplasezi fiecare piesă din bucătărie? O poți face astfel:

  1.   Frigiderul

Este recomandat să îl plasezi în apropierea zonei de preparare a alimentelor sau lângă blat, pentru a putea avea acces rapid la produse;

  1.   Aragazul

Acesta ar trebui să fie amplasat într-un loc accesibil, unde să poți ajunge cu ușurință și în siguranță la mâncarea gătită;

  1.   Chiuveta

Cea mai bună opțiune este să o poziționezi lângă fereastră, astfel încât să poți spăla vasele cu ușurință și să beneficiezi de lumină naturală;

  1.   Masa de servit

Masa de servit ar trebui amplasată într-un loc accesibil, ideal în apropierea zonei de gătit sau a chiuvetei, pentru a facilita servirea și consumul alimentelor. Este important să alegi o poziție care să permită un acces ușor și comod la masă, astfel încât să faciliteze fluxul în bucătărie.

–       Alege materialele potrivite

Atunci când alegi materiale pentru mobila de bucătărie, este important să iei în considerare practicitatea și durabilitatea acestora. În plus, trebuie să ții cont de stilul bucătăriei. Dacă este într-un design clasic, atunci un interior din lemn natural ar fi mai potrivit. Dar dacă bucătăria este într-un stil modern, atunci este mai bine să optezi pentru suprafețe metalice sau lucioase. Explorează chiar acum gama de mobilă pentru bucătărie disponibilă pe hornbach.ro și selectează piesele care se potrivesc perfect nevoilor tale și stilului tău de viață!

–       Creează neapărat o zonă confortabilă pentru socializare

În cele din urmă, pentru ca bucătăria să devină adevăratul centru al casei, este necesar să creezi o zonă confortabilă pentru socializare cu familia și oaspeții. Amplasează scaune comode sau canapele pentru ca oaspeții să se simtă bine. Așază o masă suficient de mare pentru a permite oaspeților să servească mâncarea și băuturile într-un mod plăcut. Totodată, instalează un sistem audio pentru a crea un fundal muzical relaxant în bucătărie.

Acum este evident faptul că planificarea bucătăriei este o etapă importantă a renovării, pentru care trebuie să aloci suficient timp. Înainte de a începe renovarea, ar trebui să iei decizii în legătură cu asupra stilul și amplasarea mobilierului și a altor piese utile. Nu uita să iei în considerare și paleta de culori, care ar trebui să corespundă cât mai mult preferințelor tale personale și să se integreze armonios în interiorul casei tale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!