Cui se adresează Samsung Galaxy Note 8. Analiză şi concluzii

320

Samsung Galaxy Note 8 este cea mai mare poveste de revenire în industria telefoanelor smart, după eșecul suferit de Galaxy Note 7 anul trecut. Note 7 va rămâne în istoria smartphone-urilor ca unul dintre cele mai controversate modele, care atunci când nu a provocat daune materiale sau răniri, a fost printre cele mai bune telefoane ce puteau fi cumpărate. Această onoare a fost de scurtă durată.

Acum avem o idee mai bună în privința caracteristicilor lui Galaxy Note 8, datorită lansării Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus. Ele arată și se simt ca telefoanele Note, fără acel S-Pen foarte important.

Samsung va construi noua tehnologie all-screen, iar seria Note va continua să fie smartphone-ul de înaltă performanță cu care va experimenta, uneori.

Samsung va anunța Galaxy Note 8 pe 23 august, potrivit invitației oficiale trimise mass-mediei cu o lună în avans. Compania a sugerat recent o dată de lansare la începutul lunii septembrie în unele țări, în timp ce în altele se va întâmpla în octombrie.

Acest lucru are sens, deoarece ne-am obișnuit să vedem un nou telefon S Pen compatibil cu Android în fiecare toamnă. De asemenea, se aliniază cu zvonurile anterioare venite din partea sursei de încredere Coreea Herald, care a raportat că Galaxy Note 8 va ieși pe piață în luna august, pentru a face competiție iPhone-ului 8.

Cele mai noi zvonuri: rezoluție pixel 4K, dimensiunea ecranului de 6,4 inch, un nou “Infinity Display”, camera cu 2 obiective, 3x zoom optic, teleobiectiv și lentil cu unghi larg, baterie de 3300 mAh, processor puternic de 3+ Ghz octa-core, Android Nougat, spațiu de 64 și 128 GB

Samsung Galaxy Note 8 poate face din nou seria Note cunoscută pentru ecranul său revoluționar, dar de data asta nu datorită dimensiunii sale. Se așteaptă ca Note 8 să fie unul dintre primele smartphone-uri cu ecran lat de 4K pixeli, cu zvonuri convingătoare care susțin această teorie.

Un ecran de 4K este important atunci când telefonul dvs. se dublează ca ecran, cu casca Samsung Gear VR. În caz contrar, veți vedea pixeli individuali (asta este ceea ce numim “efectul ușii de ecran”) atunci când este la doar doi centimetri de ochii dvs.
Samsung Galaxy Note 8 se va lansa, mai mult decât probabil, cu un ecran de 6.2 inci. Deoarece Galaxy S8 Plus a ajuns deja la acest standard, este foarte greu să îți imaginezi noul model cu un ecran mai mic. Totuși, un ecran mai mare de 6.4 inci este foarte posibil si chiar a fost zvonit, sursa adaugând că acesta va fi un display QHD + OLED cu rame înguste, la fel ca S8 si S8 Plus.

Un alt zvon a sugerat că Galaxy Note 8 ar putea acționa ca primul smartphone Samsung cu un ecran pliabil. Este foarte puțin probabil, dar este o idee interesantă.
Note 8 va continua cu sigurantă parcursul lui Samsung de a debuta cu noi tehnologii în a doua jumatate a anului. La început, au fost ecrane mai mari si S Pens, apoi varianta curbată a lui Galaxy Note Edge și cel mai recent, debutul Mobile HDR. Ce urmează? O rezoluție de 4K cu funcționalitate S Pen extinsă la sau de aproximativ 6.4 inci ar putea contribui la diferențierea telefonului Note din acest an.

Specificațiile Samsung Galaxy Note 8 vor fi asemănătoare modelelor S8 și S8 Plus, dar pot include în final un boost în privința memoriei RAM.
Cele mai noi telefoane Samsung au debutat cu două versiuni de chipset: Qualcomm Snapdragon 835 în Statele Unite și propriul Exynos 8895 în Marea Britanie și în alte regiuni. În ceea ce privește Note 8, se zvonește că acesta va fi disponibil cu chipset-ul Exynos 8895.
Chipset-ul Note 8 nu va fi foarte diferit față de S8 și S8 Plus, dar se poate diferenția prin mult-așteptatul upgrade la 6 GB RAM. Acest lucru va asigura continuitatea Samsung-ului în direcția de a crea un telefon de multitasking și, poate, accesoriu desktop DeX.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 8 este construit pentru utilizatorii S Pen care refuză să lucreze pe telefonul lor fără „stilou”. Pentru acești oameni, merită așteptatul. Cu toate acestea, nu veți pierde prea mult dacă alegeți Galaxy S8 Plus. El are deja un ecran de 6.2 inch care depășește dimensiunea celorlalte telefoane din seria Note.
Nu ai nevoie de un „stilou”? Nu ai nevoie de căști VR high-end? Atunci, S8 Plus poate fi mai mult decât telefonul potrivit pentru tine.

Alin Miriţă

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!