Cu fruntea sus în Spania! Karateka de la CS Petrom Flacăra Moreni, de 11 ori pe podium la Barcelona

Publicitate

Sportivii de la CS Petrom Flacăra Moreni au revenit cu tolba plină de medalii de la Turneul Internațional de Karate și Kobudo Hayashi Ha Shito Ryu Kay, desfășurat la Barcelona la sfârșitul săptămânii trecute.

La cea de-a opta ediție a  puternicei întreceri dedicate seniorilor, juniorilor, cadeților, minicadeților și copiilor, karateka morenari au obținut un total de 11 podiumuri. Singura medalie de aur, din cadrul lotului pregătit de Gelu Cozmolici, a fost adusă de Raluca Ștefania Bica, la kobudo copii mixt. În schimb, pe locul 2 au terminat Ana Maria Dițescu (kumite cadeți – cat. +47 kg și kobudo cadeți mixt),Claudiu Mihai Latea (kumite cadeți – 52 kg) și echipa de kata cadeți, formată din Ioana Gabriela Dumitru, Ana Maria Dițescu, Raluca Ștefania Bica și Alina Rusen. Cu bronz s-au întors acasă  Ștefan Neaga (kumite seniori – 75 kg și kobudo seniori mixt), Teodora Moise (kata juniori și kobudo juniori mixt), Claudiu Mihai Latea (kobudo cadeți mixt) și Ioana Gabriela Dumitru (kobudo cadeți mixt).

Ștefan Neaga, singurul senior din lotul Romîniei care a urcat pe podium

În ceea ce-l privește pe Ștefan Neaga, acesta a fost singurul component al lotului național al României care s-a clasat pe podium la nivel de seniori. În condițiile acestea, bronzul lui Neaga a valorat mai mult decât o medalie de aur cucerită de “tricolori” la categoriile de vârstă inferioare.

“Făcând bilanțul competiției pot spune că sportivii noștri au avut parte de prestații foarte bune. Este mai mult decât important că am avut clasări pe podium la seniori, juniori, cadeți și copii. Motto-ul nostru pentru acest turneu a fost “pregătire dură, competiție ușoară”, ne-a declarat Gelu Cozmolici, antrenorul secției de karate de la CS Petrom Flacăra Moreni.

La startul puternicului concurs au luat parte peste 800 de karateka ce au reprezentat națiuni precum Japonia, Spania, Italia, Argentina, SUA, Anglia, Țara Galilor, Mexic, Chile, Botswana, Australia, Venezuela, Portugalia, Belgia, Ucraina , Rusia, Brazilia, Iran, Moldova, Ungaria, Norvegia, Malaezia și România. Pentru karateka morenari în perioada 27 august – 1 septembrie va urma un cantonament montan, pentru refacere și recuperare, la Hotel Peștera, din zona Padina.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!