CSM Târgoviște a revenit în Liga Naţională de baschet feminin!

Publicitate

Ionuț Parghel
Județul Dâmbovița are din nou echipă de baschet feminin a prima ligă a României! CSM Târgoviște a revenit acolo unde îi este locul, după un sezon de exil în eșalonul secund. Revenirea Târgoviștei în LNBF s-a produs la căpătul unei stagiunii în care echipa antrenată de Cătălin Tănase a evoluat cu pedala de accelerație apăsată la maximum.

CSM Târgoviște a încheiat sezonul în stil de echipă mare după ce-a devenit câștigătoarea turneului de promovare în LNBF, desfășurat chiar lângă Turnul Chindiei. La capătul a trei meciuri disputate în fața propriilor fani, dâmbovițencele au bifat tot atâtea victorii. Rând pe rând, în Sala Sporturilor din Târgoviște, elevele lui Tănase au depășit pe Rapid București (70-55), Universitatea CSM Oradea (74-66) și Phoenix Constanța (71-68), ultima formație fiind ocupanta locului 2 din cadrul “patrulaterului” prezent la turneul final al Ligii I. Inițial, primele două clasate la turneul final trebuiau să promoveze în LNBF, dar cum săptămâna trecută s-a votat trecerea la un nou sitem competițional, toate cele patru formații prezente la turneul final al Ligii I vor evolua în noul sezon în eșalonul de elită al baschetului feminin românesc. Urcarea în eșalonul de elită al baschetului feminin românesc a provocat o bucurie de nedescris în rândul formației târgoviștene. “Victorie finală și promovare în LNBF! Un sezon în care am crescut o echipă, care a beneficiat de un staff tehnic de excepție, echipa care va face pasul către Liga Națională. Bravo fete, suntem mândri de voi! Bravo, Târgoviște”, reprezintă un mesaj sugestiv apărut pe pagina oficială de facebook a clubului târgoviștean.

CSM Târgoviște – Phoenix Constanța  71-68 (14-22, 21-10, 17-10, 9-19, 10-7)

CSM: Shanita Arnold (25 p), Denisa Vați, Diana Tănase, Alina Chivu (8), Larisa Toma (9), Ștefania Cătinean (1), Alexandra Ghiță (14), Teodora Dumitru, Carla Popescu (12), Laura Vaida (2), Claudia Cristea, Maria Vreme. Antrenor: Cătălin Tănase.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!