Crucea Roșie Dâmbovița, la bilanț. Punct și de la capăt cu acțiunile și programele dedicate semenilor

Publicitate

Crucea Roșie, filiala Dâmbovița, la bilanț!

Găzduit de Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia, evenimentul    filialei dâmbovițene de Cruce Roșie a avut următoarea ordine de zi: 1.Raport asupra activității Comitetului Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmboviţa, pe ultimii 2 ani (2018 – 2019). 2. Raportul Comitetului Județean de Cruce Roșie D-ța privind execuția bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi solicitarea descărcării de gestiune. 3.Prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2019. 4.Raportul Comisiei de control financiar al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2019. 5. Prezentarea Strategiei filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020. 6.Măsuri organizatorice. 7. Dezbateri.

Toate acțiunile pe care le-au desfășurat voluntarii de Cruce Roșie de-a lungul timpului, misiunile asumate, având ca rost unic binele cetățeanului, au fost încununate de succes, sunt exemple de implicare, reușită și devotament.

Bilanțul Comitetului Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița arată clar că a aici s-a muncit mult, constant și cu rezultate în folosul comunităţilor aflate în dificultate.

Raul Pavelescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, a prezentat  Strategia filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020.

Astfel, Filiala doreşte îmbunătăţirea capacităţii de intervenție la dezastre prin dezvoltarea unor metode standardizate de pregătire a voluntarilor organizaţi în detaşamentele de intervenţie în situaţii de urgenţă (DISU) pe domenii specifice, dotarea acestora cu echipamente performante şi eficiente şi optimizarea logisticii.

Filiala dispune de o structură organizatorică la nivelul întregului teritoriu al judeţului, de voluntari pregătiţi din punct de vedere profesional şi organizaţional să intervină oportun şi operativ în cazuri de dezastre. Se  va evalua  stocul de produse prevăzute pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să fie inventariat, completat pentru a satisface necesarul. Vor fi continuate programul Banca de Alimente, programele pentru sănătate şi vor fi acordate ajutoare pentru persoanele aflate în nevoi speciale. În plus, Crucea Roşie Dâmboviţa continuă atragerea de noi voluntari pentru a putea ajuta cât mai mulţi oameni.

La întâlnire au mai participat: ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, Aurelian Popa, prefectul județului, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie – viceprimar Târgoviște, parlamentari, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele CJD – Luciana Cristea și secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff, şefi de arme şi şefi de deconcentrate.

Președintele Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița ,pr.Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial  al Arhiepiscopiei Târgoviştei, a prezentat activitățile desfășurate de Comitetul Județean al Filialei Dâmbovița în cursul anilor 2018- 2019, de voluntarii acesteia sprijiniți de factori locali, județeni și centrali.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!