Crucea Roșie Dâmbovița a montat corturi pentru triaj epidemiologic în curțile spitalelor din Moreni și Pucioasa

Publicitate

Se iau noi măsuri în încercarea de a evita îmbolnăvirea populaţiei cu noul coronavirus. S-au montat corturi de triaj epidemiologic în curtea celor mai importante spitale din  judeţ.

În cursul  zilei  de duminică, 15.03.2020,voluntarii şi directorul Crucii Roşii Dâmboviţa ,Raul Pavelescu au răspuns solicitărilor  venite  de la Pucioasa şi Moreni, de a monta  în curtea Spitalului Municipal Moreni  şi a Spitalului Orăşenesc  Pucioasa, corturi  de triaj pacienți. Echipele  Crucii Roşii Dâmboviţa  s-au deplasat imediat în teren şi au montat  corturile.  Astfel, pacienţii suspecţi de coronavirus cu simptome specifice, vor fi investigaţi în acel cort pentru a nu compromite pacienţii grav bolnavi care ajung cu alte afecţiuni la Urgenţe. În acest mod şi cadrele medicale vor fi protejate şi astfel nu vor exista probleme.

La nivelul judeţului Dâmboviţa nu există persoane cu prezenţa virusului COVID-19 confirmată. Crucea Roşie Română râmâne în continuare în prima linie a asistenţei umanitare alături de cei aflaţi în nevoie.În  plină criză de coronavirus  este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Având în vedere răspândirea galopantă a acestei afecțiuni, necunoscute până acum, Cruce Roșie îndeamnă pe cetățeni la calm și rațiune.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!