Cozile de la Pașapoarte Dâmbovița, fluidizate cu Registrul Unic de înscrieri?

Publicitate

Cu siguranță cunoașteți subiectul ”fierbinte” al verii dâmbovițene, care face de câteva zile înconjurul țării, în știrile naționale fiind prezentată situația cumplită prin care trec cetățenii care au nevoie de pașapoarte.

Oamenii se scoală cu noaptea în cap și merg în fața instituției unde, în ordinea în care vin, întocmesc liste de așteptare, iar apoi se așează la coadă și se pun pe așteptat. Din păcate, în fața clădirii, în soare, cu copii, cu probleme…
Situația este binecunoscută la nivelul Prefecturii Dâmbovița, instituție de care aparține Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor, serviciu care este pur și simplu luat cu asalt în lunile de vară, în special iulie și august, tocmai de aceea se încearcă diverse soluții pentru a ușura calvarul și de afară, și de dincolo de ghișeu.
În vederea eficientizării activității și implicit a reducerii aglomerației și a timpilor de așteptare, din data de 2 august, a fost înființat Registrul Unic de Înscrieri, loc unde se pot face înscrieri zilnic, între orele 8.30-16.30. Solicitantul se va prezenta în vederea ridicării bonurilor de ordine în ziua în care este planificat, conform înscrierilor din Registrul Unic, la ora 7.45.
Până pe 7 august, se vor elibera 80 de bonuri de ordine pentru fiecare dintre zile, iar din 8 august, numărul se va suplimenta cu 20, urmând deci să fie eliberate câte 100 de bonuri de ordine zilnic.
Atenție, bonurile de ordine vor fi eliberate după ce solicitantul prezintă: chitanță eliberare pașaport, acte de identitate (CI solicitant adult, CI solicitant părinte în cazul minorilor, pașaport sau drept de ședere în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate).
Totodată, pentru că județul se află în cod portocaliu de caniculă, în fața sediului instituției, cu sprijinul Crucii Roșii Dâmbovița, va fi instalat un cort unde se va distribui apă potabilă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele