COVID-19. Raed Arafat: De azi, materiale necesare pentru medici și spitale, livrate în regim de urgență

Publicitate

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, că importante cantităţi de materiale necesare pentru medici și spitale pentru prevenirea răspândirii COVID-19 vor începe să sosească de duminică,  22 martie, și vor fi distribuite în regim de urgenţă de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Acest lucru este așteptat de tot personalul medical din țară, în ultimele zile multe voci din sistem susținând public că nu au ce le trebuie și că se tem. De altfel, în țară, mai multe spitale sunt în carantină și deja zeci de cadre medicale sunt în izolare sau chiar diagnosticate cu COVID-19.

Cel mai recent caz este cel de la Suceva, unde nu mai puțin de 11 medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt infectaţi cu noul coronavirus. Medicii sunt din secţiile Boli Infecţioase, Pneumologie şi Ortopedie, precum şi de la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU).

”Trecem la livrarea materialelor care au fost prevăzute în anexa Ordonanţei 11/2020 a Guvernului României, astfel ca să fie livrarea mai rapidă împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi mai ales cu Forţele Aeriene Române organizăm preluarea produselor în regim de urgenţă, cel puţin prima parte a lor, şi livrarea lor către unităţile sanitare, către serviciile de urgenţă a unităţii de primiri-urgenţă, servicii de ambulanţă. Pot să spun că primele măşti de nivel înalt de protecţie au fost distribuite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pe plan naţional. Vorbim aici de măştile FFP2, FFP3. Au fost distribuite 80.000 de măşti pe lângă ce a adus Unifarm-ul, dar urmează de mâine (n.n.  azi, 22 martie) să înceapă să sosească cantităţi importante de materiale şi să fie distribuite în regim de urgenţă de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu titlu gratuit, fiind finanţate din bugetul de stat către unităţile sanitare şi către personalul care este în linie de front în această luptă”, a precizat Raed Arafat.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!