COVID-19. Primăria Târgoviște anunță dezinfectarea scărilor de bloc din 31 martie

Publicitate

Respectând întocmai prevederile Ordonanței Militare nr. 4/29 martie 2020, primarul Târgoviștei anunță noi măsuri de combatere a Covid-19.

De marți, 31 martie, Primăria Târgoviște va începe dezinfectarea în scările de bloc. Primele care vor fi igienizate sunt Aleea Trandafirilor și Cartierul Mihai Viteazul (Microraionul IX) – alese după criteriile pe care edilul le explică mai jos, cu asigurarea că toate scările de blocuri din municipiu vor trece prin acest proces.

„Practic, cea mai mare parte a măsurilor de combatere a coronavirusului sunt de apanajul administrației publice locale. Mă refer cu prioritate la dezinfectarea scărilor de bloc. De mâine, acestea vor fi dezinfectate. Primele zone care vor fi abordate sunt Aleea Trandafirilor și Cartierul Mihai Viteazul – Micro IX. Am ales zonele astea pentru că acolo locuiesc mai mulți oameni în vârstă, dar nicio scară de bloc nu va rămâne nedezinfectată”, a precizat primarul Cristian Stan.

De  asemenea, tot așa cum cere Ordonanța Militară nr. 4, fără însă să se specifice și de unde vor lua bani administrațiile din toată țara, la fiecare scară de bloc se va monta câte un dispozitiv cu gel dezinfectant.

Potrivit edilului, la prețurile practicate la această dată, Primăria Târgoviște va achita aproximativ 1 milion de lei pentru fiecare lună în care vor fi menținute aceste măsuri.

„Nu ne plângem. Cât timp avem resurse bugetare vom face tot ce este omenesc posibil ca să combatem acest virus nenorocit. Am văzut situații tragice în Italia, Spania sau Franța. Sperăm ca România să nu ajungă acolo, dar asta depinde doar de noi. Am o rugăminte la administrațiile de proprietari ca să colaboreze cu administrația publică locală de a face curățenie înainte de a se face dezinfecția, astfel încât dezinfectarea să fie foarte eficientă”, a mai spus edilul.

Dezinfectarea se va efectua prin Direcția de Salubritate a Municipiului Târgoviște, operator autorizat pentru acest gen de activități.

Amintim că prof. Streinu Cercel a menționat  într-o emisiune  televizată că, în privința străzilor, este suficientă și spălarea cu apă simplă, din belșug, care va duce la dispariția prafului  și va ajuta în lupta cu virusul.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!