COVID-19. Guvernanții s-au răzgândit, montarea dispozitivelor cu dezinfectant la scările de bloc este acum recomandare. Ce se întâmplă la Pucioasa

Publicitate

Guvernanții s-au răzgândit, probabil în urma semnalelor din teritoriu, fiind evident că montarea dispozitivelor la scările de bloc nu numai că înseamnă un efort financiar uriaș pus în cârca autorităților locale, dar acestea se și fură sau dispare imediat gelul dezinfectant.

Dacă unii primari s-au mobilizat cu rapiditate și chiar au reușit să monteze aceste dispozitive într-un timp record, alții au fost prinși la jumătatea acțiunii exact când măsurile dispuse nu mai sunt decât ”recomandări”.

Primarul de la  Pucioasa, Constantin Ana, recunoaște că, fără ajutorul unui sponsor generos, administrația nu ar fi reușit să se conformeze nici măcar parțial la ceea ce mai întâi a fost o obligație: ”Montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante nu mai este obligatorie, are doar caracter de recomandare!

Mai mult, factorii decidenți au realizat faptul că spațiul comun al scărilor de bloc nu este domeniu public, ci aparține locatarilor din condominiu, care au și ei mai nou obligații…

Cu toate astea noi am încercat să fim elevi silitori și să ne facem temele, încăpățânându-ne totuși să nu învățăm din greșelile altor orașe, unde dispozitivele montate au dispărut aproape instantaneu!

Așa că, de ieri distribuim și noi dispersoare de soluții dezinfectante, deocamdată însă numai în scările de bloc dotate cu interfon!

Restul scărilor vor intra în etapă a doua, dacă locatarii vor lua hotărâri de siguranță pentru a preveni dispariția dispozitivelor!

Mulțumirile mele merg către cei de la “CUTIA CU MEDICAMENTE” ce ne-au donat câteva zeci de dispozitive și fără de care nu puteam să ne conformăm cerințelor legale nici măcar parțial!

De aici încolo începe un examen, încă o probă de viață, pe care sper să o trecem cu bine, respectându-ne reciproc, cetățeni și autorități”, a transmis edilul orașului stațiune.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!