COVID-19. Cele mai noi date oferite de ministrul Educației, în contextul stării de urgență și al pandemiei

Publicitate

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a susțint, în urmă cu puțin timp, o declarație de presă.

Oficialul de la Educație a declarat că data exactă la care se vor reluarea cursurile se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgență, iar scenariul de lucru de la Minister prevede ca acest lucru să se petreacă după încetarea stării de urgență.

România este în situație de urgență decretată pentru perioada 16 martie-16 aprilie, însă președintele Iohannis a declarat luni că se pregătește prelungirea stării de urgență pentru încă o lună, adică până pe 16 mai.

În altă ordine de idei, ministrul Educației a mai informat: ”În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!