Copiii au acces gratuit la muzeele dâmbovițene de 1 Iunie. Atenție, cu respectarea regulilor din starea de alertă

Publicitate

Odată cu ridicarea stării de urgență ce a fost instituită de autorități în contextul pandemiei de Sars-Cov-2, o parte dintre muzeele dâmbovițene s-au redeschis.

Este vorba despre Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.

Conducerea Consiliului a făcut o vizită la câteva dintre muzeele din municipiul Târgoviște (Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, Muzeul de Istorie și Muzeul Casa Romanței) pentru a constata modul în care sunt aplicate regulile pentru protecţia vizitatorilor şi a angajaţilor din instituțiile de cultură.

Vă reamintim că, în perioada stării de alertă, sunt în continuare restricționate grupurile de vizitatori, tururile ghidate și organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, cum ar fi: vernisajele, lansările de carte, proiecțiile de filme documentare etc.

O veste bună este că, începând cu data de 1 iunie, își vor relua programul cu publicul și celelalte muzee aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

De asemenea, tot pe 1 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmbovițene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!