Controale în trafic și radare pe toată durata minivacanței de 1 Mai

Publicitate

Polițiștii rutieri din Dâmbovița vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere în cadrul unor activități specifice, organizate pe toată perioada minivacanței de 1 Mai.

Vor fi folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Polițiștii recomandă recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor, să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, calmul este cel mai important.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, având în vedere experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Și pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!