Consiliul Național al Elevilor cere clarificări privind suspendarea cursurilor fizice pentru 3 zile

Publicitate

În contextul alegerilor locale, organizate în pandemie de COVID-19, alegeri care vor întrerupe cursurile fizic, pentru trei zile, în școlile care sunt și secții de votare, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Guvernului “să clarifice” situaţia privind suspendarea cursurilor fizice.

”Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea cursurilor în format fizic pentru zilele de 25, 28 şi 29 septembrie 2020, pentru şcolile în care vor fi secţii de vot, în ciuda faptului că mai multe comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă au luat decizia suspendării cursurilor şi pentru data de joi, 24 septembrie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a emis, de asemenea, un ordin care conţine aceleaşi prevederi precum hotărârea CNSU. Consiliul Naţional al Elevilor condamnă ferm lipsa de responsabilitate şi nepăsarea cu care guvernanţii tratează actorii din teritoriu – elevi, părinţi şi profesori, întrucât decizia de suspendare a cursurilor fizice a venit mult prea târziu, iar autorităţile locale au fost nevoite să ia decizii în baza unor declaraţii şi nu a unor decizii ferme venite de la nivel central.

Solicităm Guvernului să clarifice situaţia privind suspendarea cursurilor şi să urgenteze procedura de achiziţie publică pentru dispozitive conectate la internet, întrucât orice perioadă în care orele de curs se desfăşoară în format online înseamnă cunoştinţe pierdute pentru elevii care nu au acces la internet”, afirmă CNE într-un comunicat remis AGERPRES.

Consiliul Național al Elevilor arată că, și acum, achiziţia primului lot de tablete este blocată, iar cele 82.000 de dispositive, promise de minister, nu au ajuns la elevi, în condiţiile în care ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că orice suspendare a cursurilor fizice va fi, pe viitor, înlocuită cu educaţia online.

Potrivit datelor naționale, în România 800.000 de elevi și tineri nu au acces la servicii de internet și nici la tehnologia necesară

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!