Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, preluat de Beltrame, anunță prețul tonei de oțel beton

Publicitate

Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște, preluat de gigantul italian Beltrame la începutul anului, după 8 ani de insolvență și mai mult de un an lipsit de activitate, a demarat producția de oțel beton.

Au fost reluată, deocamdată, activitatea laminorului de oțel-beton și a celui de bare de oțel special, Donalam AFV Beltrame fiind, în acest moment, singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România.

Au fost demarcate și procesele necesare obținerii de certificări și avizări tehnice. La finalul lunii august a fost obținut avizul tehnic necesar în vederea comercializării produselor.

Într-un comunicat de presă al instituției se arată că ”piața de oțel-beton din România și toți actorii implicați se confruntă cu o lipsă de predictibilitate și de repere în ceea ce privește calitatea, serviciile, sistemul de distribuție – atât din cauza absenței, până în acest moment, a unui producător local, dar și din cauza lipsei unei abordări coerente din punct de vedere comercial.

Intenția noastră este să construim relații comerciale de durată cu clienții noștri, oferindu-le, dincolo de produse de calitate, transparență privind costurile și o informare corectă.

În acest sens, ținând cont de contextul actual, de prețul energiei electrice, al gazului și al transportului, estimarea noastră privind prețul oțelului beton ex-works Târgoviște se situează între 900-940 de EUR/tonă”, a precizat Carlo Beltrame, CEO România și Franța.

Vă reamintim că Grupul AFV Beltrame s-a angajat, la preluarea COS Târgoviște, că va relua producția locală de oțel-beton și va lansa planul de investiții pentru modernizare.

De asemenea, italienii au anunțat că vor construi o unitate nouă de producție, unică în lume, care se va încadra sub limitele de emisii de 50 kg CO2 / tonă de produs si care va conferi Romaniei poziția de deschizător de drumuri în această industrie.

Totodată, grupul ar urma să facă la Târgoviște o Oţelărie nouă, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, iar energia folosită la funcţionarea combinatului să fie una verde, obținută cu ajutorul unui parc fotovoltaic.

COST a fost preluat de Beltrame în luna martie 2022.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!