CNSU a decis că elevii vor face cursuri online vineri, luni și marți, în contextul alegerilor. Cum? Nu prea se știe

Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 23 septembrie, Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

Activitățile didactice se vor relua începând cu data de 30 septembrie, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

Cum se vor desfășura însă aceste trei zile de cursuri online, nimeni nu știe, fiind vorba în special de sutele de mii de elevi care nu au nici acum tablete sau internet, ba mai mult, sunt și unități de învățământ în această situație.

Grădinițele și școlile care nu sunt secții de votare vor funcționa în funcție de scenariul în care sunt încadrate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!