Chindia a remizat într-un meci în care a revenit de două ori şi a jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște a obținut un punct mare în disputa cu CS Mioveni, ce a contat pentru etapa a 33-a a Ligii a 2-a. În ultimul joc al rundei cele două formații au remizat spectaculos, 2-2, la capătul unui meci în care târgoviștenii au scăpat ca prin urechile de înfrângere.

Marian Aioani s-a dovedit un portar salvator pentru Chindia în ultimele secvențe ale întâlnirii. La șutul lui Rădescu, sub transversală, goal-keeper-ul târgoviștean a intervenit miraculos și a respins mingea în corner. Chindia a trebuit să tragă din greu până și-a asigurat un punct cu argeșenii. Formația dâmbovițeană a evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică, după ce Neguț a fost eliminat, în minutul 40, pentru acumularea a două cartonașe galbene. “Tabarcea” a primit cel de-al doilea galben pentru o intrare cu talpa înainte asupra lui Ayza, dar pe primul, l-a primit gratuit din partea arbitrului central.  Într-un meci în care arbitrajul lui Paul Uimătan a fost foarte slab, Mioveniul a deschis scorul prin Năstasie în debutul întâlnirii (5), printr-un șut lângă bară. Replica Chindiei a venit zece minute mai târziu, când “decarul” Liviu Mihai, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a restabilit egalitatea dintr-o lovitură liberă, în urma unei execuții superbe din fața careului. Argeșenii au preluat conducerea pe tabelă în finalul primei reprize, când Rareș Lazăr a prins o execuție fabuloasă la poarta lui Aioani. În schimb, cu un om mai puțin pe teren, Chindia a restabilit echilibrul pe tabelă în actul secund, prin Florea, care l-a învins pe Croitoru dintr-un penalty, obținut ușor, tot de el,  în urma unui contact în careu cu Lazăr. Remiza înregistrată cu Mioveni a dus Chindia să-și amâne matematic participarea la barajul de promovare. Cu cinci etape înainte de încheierea campionatului, echipa antrenată de Nici Croitoru se află pe locul 3, cu 66 de puncte acumulate. Duminică, pe teren propriu, Chindia va da piept, cu AFC Hermannstadt, formație ca și promovată în Liga I, după Dunărea Călărași.

CS Mioveni – Chindia 2-2 (2-1)

Marcatori: Năstăsie (5), R. Lazăr (45)/ L. Mihai (15), Florea (51).

Mioveni: Croitoru – R. Gheorghe, F. Ilie (72 Tirică), Gugu, Alexe – Mîrzeanu (56 Neagu), R. Lazăr – Rădescu, Florescu (81 Balint), Ayza – Năstăsie. Antrenor: Iordan Eftimie.

Chindia: Aioani – Martac, Ciobotariu, Vătavu, C. Dinu (65 Dumitrașcu) – Neguț, Rogoveanu, L. Mhai, C. Stoica (90 Pencea) – Florea, Jurj (75 Nisipeanu). Antrenor: Nicu Croitoru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!