”Chindia Domnească” la Moreni

Publicitate

În premieră la Moreni, în perioada 20 – 22 octombrie, se desfășoară Festivalul – Concurs Naţional de Teatru şi Muzică Medievală, Corală şi de Cameră ”Chindia Domnească”, ajuns la cea de a V-a ediţie.

Pe scena Festivalului au urcat trupe de teatru din: Sighişoara, Iaşi, Târgu Mureş, Târgu Frumos, Piteşti, Botoşani, Făgăraş, Craiova, Giurgiu, Moreni, dar şi interpreţi de muzică proveniți din toată ţara.
Totodată, în cadrul Festivalului au avut loc activităţi conexe, cu caracter medieval: trageri cu arcul, parada costumelor specifice epocii, procesiune cu torţe.
În prima parte a secțiunii Teatru, din 20 octombrie, au evoluat trupe și actori din Transilvania, iar pe 21 octombrie, secțiunea de Teatru a continuat cu noi reprezentații bine primite de public, dar și cu Gala acestei secțiuni. Duminică, 22 octombrie, se va desfășura secțiunea Muzică, urmată de festivitatea de premiere a acesteia.
Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Educației Naționale de Clubul Copiilor Moreni și Școala Art Canto Morena, cu sprijinul Primăriei Moreni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!