Cel mai important Cor de Cameră din România vine la Târgovişte

Publicitate

La 45 de ani de activitate remarcabilă, Corul de Cameră ”Preludiu” oferă publicului iubitor al acestui gen de muzică un concert aniversar eveniment. Acesta va avea loc duminică, 29 octombrie 2017, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște.

De la apariţia sa şi până în prezent, Corul de cameră „Preludiu” a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.
Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” își aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului, nimeni altul decât maestrul Voicu Enăchescu.
Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, dar și colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Ca o recunoaştere a activității artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.
De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai mult de 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje).

Intrarea este gratuită.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!