Ce scări de bloc vor fi reabilitate cu bani europeni în Târgoviște

Publicitate

Vești bune în cazul proiectului aferent reabilitării termice și consolidării scărilor de bloc din municipiul Târgoviște, în care cererea de finanțare cu fonduri europene a fost admisă.

”Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc”, a declarat primarul de la Târgoviște, Cristian Stan.

Blocurile care fac obiectul prezențelor investiții sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scara A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A și scara B ).

Sumele datorate de proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani și sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, administrația municipală are în plan să depună mai multe proiecte de acest tip.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!